Begin oktober zag ik een oproep voorbij komen op Linkedin:

Jolanda Groen – Raatgever – Administratief medewerkster/Management ondersteuner at Stichting DOCK
“Oproep♡ welke fotograaf wil graag op 20 oktober, 2 uur vrijwillig portretfoto’s maken van jonge mantelzorgers? Kinderen worden in het zonnetje gezet, omdat ouder chronisch ziek is Dat kan ook een broer of zus is! #Barendrecht en pers aanwezig free publicity Grada Snoek Delen is 🙂 “

De vaste lezer weet dat ik ben begaan met Mantelzorgers. En als het dan ook nog eens jonge mantelzorgers zijn dan gaat mijn hart een klein beetje meer open. Ik kon dan ook niets anders dan reageren: “Dat wil ik meer dan graag doen. Kijk maar eens naar het waarom op mijn website. Het is een lap tekst maar onderop is ook een youtube filmpje, dat scheelt een hoop tijd.” Na een dag reageerde Jolanda weer en hebben we elkaar even gebeld.

Naar Barendrecht
Gisteren was het dan ook zover. Ik reed met mijn mobiele studio naar Barendrecht. Na te ‘verdwalen’ op de snelweg had ik wel de sporthal gevonden maar daar kon ik niet parkeren. Na veel zoek werk heb ik uiteindelijk de auto ergens geparkeerd waar het niet mocht en ben ik hulp gaan halen. De beheerster van de sporthal was zo lief om bij mij in de auto te stappen en mee te rijden naar de achterkant van de sporthal waar ik wel mijn auto mocht parkeren en waar ik ook eenvoudig mijn studio kon uitladen.

Verlegen
Eenmaal binnen ben ik snel de studio op gaan zetten. Voordat ik het wist stonden er 2 enorm verlegen meisjes in prinsessenkleding te wachten om op de foto te gaan. En zo bleef het ruim anderhalf uur doorgaan. Wat een leuke dag voor de jonge mantelzorgers moet dit zijn geweest. Even lekker kind zijn en uit de sleur komen. Ze konden uitrazen op een ‘stormbaan’, er was een springkussen, ze konden knutselen, verkleden en op de foto.

KijkopWelzijn en Tante Joy
Brusjesdag is georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg en de Buurtsportcoach van Stichting KijkopWelzijn. Tante Joy is hiervoor uitgenodigd om workshops te verzorgen. Wegens privacy redenen plaats ik geen foto’s van de kinderen. Wel hierbij een foto van Jolanda en Sandra van Stichting Tante Joy. Kijk gerust eens op hun website.  Tante Joy organiseert fundagen voor de jonge mantelzorgers. Even de zorgen aan de kant, maar een leuke dag beleven met coole activiteiten. Niet het zieke gezinslid, maar het kind zelf staat centraal. Zij doen echt mooi werk!

20162010-jonge-mantelzorgers-101-bw-website-zonder-logo

Sandra (l) en Jolanda (r)

 

 

Facebook reacties