Zondag 8 september 2019 werd de 8e editie van de Amsterdam City Swim georganiseerd. De eerste vier jaar heb ik zelf mee gezwommen. Ruim twee kilometer door de Amsterdamse grachten. Natuurlijk prachtig mooi om door de grachten van mijn geboorteplaats te kunnen zwemmen maar belangrijker nog; er wordt gezwommen voor het goede doel ALS.

Nadat mijn vader overleed in 2015 ten gevolge van ALS had ik geen zin meer om mee te zwemmen. Maar de zin om mee te helpen is altijd gebleven. Vorig jaar werd de ACS wegens de hoeveelheid aan regen, wat een slechte waterkwaliteit opleverde afgelast. De organisatie had wel een alternatief programma maar ik koos ervoor om die dag, ipv te fotograferen, bij een ALS-patient op bezoek te gaan. 

Dit jaar voor de derde keer de ACS dus gefotografeerd. Allemaal mooie en lieve mensen mogen ontmoeten, oude vrienden en bekenden gezien maar ook helaas weer mensen moeten missen die ons ontvallen zijn.  Dit keer een wat korter verslag omdat ik ook aanwezig was voor de Patienten Vereniging. Hieronder een kort overzicht, meer mooie foto’s vind je hier.