Fotografie - puur en naturel

Ik ben Juliette Arts , woon en werk in Almere, en mijn passie is fotograferen!

Pure fotografie

Ik hou van pure fotografie en mensen zijn mijn grootste inspiratiebron. Daarom neem ik graag de tijd om de mensen en hun verhaal te leren kennen tijdens mijn werk als fotograaf. Het is mijn doel om hen zo authentiek mogelijk vast te leggen in beelden waarin de emotie zichtbaar is. Natuurlijk photoshop ik soms wat oneffenheden weg, maar dat gaat nooit ten koste van het oorspronkelijke beeld. Ik wil mensen en situaties laten zien zoals ze zijn: PUUR.

Zelf ben ik enthousiast, betrokken, sociaal en eerlijk. Deze eigenschappen zie je terug in mijn fotografie. Het liefst ga ik lekker naar buiten om de hele dag met anderen te wandelen. Lekker samen kletsen, lachen en fotograferen. Aan het eind van zo’n dag ben ik misschien wel moe maar altijd heel voldaan. Ik word er oprecht vrolijk en blij van!

 

Vakfotograaf 

Mijn voorliefde voor de fotografie begon met een analoog toestel met mooie Cokin filters. Er ging een wereld voor me open! Een fascinerende wereld van licht, kleur en compositie. Het startsein voor een periode van fotograferen, experimenteren en veel leren. Geleidelijk aan nam mijn interesse voor de fotografie steeds serieuzere vormen aan. Uiteindelijk ben ik in 2011 op de Fotovakschool terecht gekomen. Daar heb ik de kneepjes van het vak geleerd.

De studie tot vakfotograaf is een brede opleiding waarin alles aan bod komt: studiofotografie, foodfotografie, bruidsfotografie en nog veel meer. In 2013 ben ik afgestudeerd als reportagefotograaf. Mijn eindopdracht was een fotoserie over ‘de Mantel(ver)zorgers’.  Mijn voorliefde gaat dan ook uit naar reportages met een documentaire inslag. Registreren zonder te regisseren.

Boek ten bate van ALS

Mijn vader is in 2015 overleden aan de ongeneeslijke ziekte ALS. Hij kreeg de diagnose in het voorjaar van 2011. Ik heb met eigen ogen kunnen zien wat voor een slopende ziekte dit is. Natuurlijk voor diegene die deze ziekte heeft maar ook voor de directe omgeving! Ik streef ernaar om deze ziekte uit de wereld te krijgen. Om die reden heb ik ook het initiatief genomen om een boek te maken. Met 25 fotografen hebben we 30 mensen met ALS in beeld gebracht. De opbrengst van dit boek, zo’n €25.000,-, is voor onderzoek naar deze nog steeds ongeneeslijke ziekte! Het boek is te bestellen bij Stichting ALS Nederland. Zo weet iedereen dat de opbrengst bij hen terecht komt en niet bij mij.

Eigen projecten

Naast mijn werk als reportagefotograaf, werk ik ook aan eigen projecten: pure, sociale reportages over thema’s die me na aan het hart liggen. Op dit moment werk ik met name aan een project over Mantelzorg en het #NoFilter project waarin mensen waarmee “iets is”, in al hun puurheid worden getoond. Ik doe dit soort projecten niet alleen om mezelf verder als fotograaf te ontwikkelen, maar ook omdat ik het belangrijk vind dat de foto’s gemaakt worden. En natuurlijk ook omdat ik het leuk vind!

 

Mijn aanpak

Alle opdrachten worden vooraf met de opdrachtgever besproken. Waar worden de beelden voor gebruikt en wat wil je precies laten zien? Na ons gesprek werk ik dit uit en daarmee staat het projectplan en de daarbij behorende kosten vast. Omdat de markt niet stil staat zijn tussentijdse aanpassingen natuurlijk mogelijk. Meer weten, neem dan vrijblijvend op!

 

Ik bied uitgebreide mogelijkheden voor:

 • Internet
 • Zorgmagazines
 • Jaarverslagen
 • Publicaties
 • Reportage van bijzondere gebeurtenissen

Meer weten, neem gerust contact met mij op!

  Afspraak maken of wil je langskomen?
  Bel mij op 06-24882092 

   

  KvK: 32170120
  btw: NL002172566B45
  Algemene voorwaarden

  JustJules beeld communicatie

  Gevestigd in Almere
  Werkgebied - Nederland
  M: juliette @ justjules.nl
  T: 06-24882092

  Volg mij op social media