Wat ALS…

Er nu eens geen ALS meer was….

Ik puzzel mee voor ALS

Theodorus (Theo) Arts

❇  12 juni 1939
†   20 november 2015

De diagnose ALS
In 2011 kreeg mijn vader deze afschuwelijke diagnose. Omdat ik ‘weinig’ voor hem zelf kom doen, besloot ik het anders aan te pakken. Samen met 25 andere fotografen bracht ik 30 mensen met ALS in beeld. Dit bracht 25.000 euro op voor onderzoek naar ALS. Daarnaast zwom ik vier keer de Amsterdam City Swim (ACS). Nadat mijn vader in 2015 overleed wilde ik de ACS niet meer zwemmen maar ging ik de ACS fotograferen. Zo bleef ik toch betrokken.

Tour du ALS
In 2016 was ik op vakantie in Spanje. Op de terugweg besloten mijn man en ik via de Mont Ventoux terug te rijden op de dag van de Tour du ALS. Natuurlijk had ik mijn camera bij mij en heb ik de Tour gefotografeerd.

Wat is ALS
Amyotrofische Laterale Sclerose, afgekort ALS, is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt is slechts drie tot vijf jaar. Men weet nog geen oorzaak van deze ziekte en zolang men de oorzaak niet kent, is genezing niet mogelijk. Om onderzoek mogelijk te maken is er geld nodig. Veel geld!

De Puzzel
Mijn vader is de primaire reden in alles wat ik doe wat te maken heeft met ALS. Maar inmiddels zijn er zoveel andere redenen bijgekomen. En al die lieve mensen die ik op deze weg heb leren kennen en die ik tot mijn vriendenkring mag rekenen. Dit maakt dat ik met liefde een puzzelstuk heb gekocht. Want ik hoop oprecht dat binnenkort die puzzel compleet is. Want pas dan is ALS echt de wereld uit! 

Meer weten, neem gerust contact met mij op!

Gegrepen door de Mont Ventoux wilde ik zelf ook mee doen aan de Tour du ALS.

In die jaren ben ik als enige wandelaar, samen met mijn man, opgenomen in Team Conny. In 2017 liepen we vanuit Bedoin naar de top. In 2018 mochten we niet naar de top vanwege slechts weer en liepen we vanaf Bedoin naar Malaucène. De dag na de Tour was het stralend mooi weer en zijn we alsnog vanaf Plateau Reynard naar de top gewandeld samen met handbiker Aad. In 2019 was de start voor het eerst in Malaucène. Met windkracht 10 en bittere kou hebben we uiteindelijk de top gehaald.

In 2020 is geen één evenement doorgegaan door covid. Inmiddels train ik voor de Tour du ALS 2022 op donderdag 9 juni. Doe jij ook mee?

JustJules beeld communicatie

Gevestigd in Almere
Werkgebied - Nederland
M: juliette @ justjules.nl
T: 06-24882092

Volg mij op social media