Paar weken terug zag ik via facebook een oproep van Gosse Hulzinga: ‘Ik ben op zoek naar twee helpende handen die mij vanaf volgende week kunnen helpen met het leveren van mijn nieuwe boek en ook het verzenden van. Dus dat betekent etiketten plakken, namen op enveloppen schrijven en pakketjes naar de post brengen. Beloning kan natuurlijk in onderling overleg’.

Ik ken Gosse inmiddels al zo’n 4 jaar. Hij heeft in dezelfde periode als mijn vader de diagnose A.L.S. gehad. Gosse is er nog en dat laat hij gelukkig met regelmaat via facbook weten. Zo ook met deze oproep. Gosse heeft namelijk een thriller over de ziekte ALS geschreven ‘Schuldvraag”.

*In dit boek gijzelt de hoofdpersoon een Farmaceutisch bedrijf om een adequaat medicijn af te dwingen. Het verhaal wordt verteld door zijn vriendin Anja die getroffen is door deze ziekte, de hoofdpersoon zelf en door een medewerker van het ALS centrum. Op deze manier word je als lezer meegenomen op een boeiende reis, waarbij de actualiteit nauw verweven os met het persoonlijk verhaal van de drie hoofdpersonen.*

Ondertussen op facebook melden zich diverse mensen aan om Gosse te helpen. Maar dat weerhoud mij en collega-fotograaf Heidie Mulder niet om ons op te dringen bij Gosse met een all-in-one pakket. Twee dames over de vloer…what’s not to resist!

Gisteren hadden we dus om 15.00 uur bij Gosse afgesproken. De beloning in de vorm van thee en koekjes stond al voor ons klaar. Natuurlijk moest er eerst even flink bijgekletst worden. Er is bij ons allemaal flink veel gebeurd de afgelopen periode. Daarna begon het echte werk. Alles klaar leggen en aan de slag. De verdeling was duidelijk. Gosse is de grote coordinator en had alles goed voorbereid. Ik zou de enveloppen schrijven van de boeken die verzonden moesten worden en Heidie ging de enveloppen bestickeren en voorzien van de boeken. En dan ben je jezelf in eens bewust van het feit dat Gosse zijn handen nog maar slecht kan bewegen. En des te groter is het respect dat hij dit boek heeft kunnen ‘schrijven’! Nadat alles ingepakt was hebben Heidie en ik de postpakketten nog even weg gebracht en toen was het klaar. Ook voor Gosse. In de ochtend had hij al een journalist over de vloer gehad. Daarna een fotograaf en vervolgens 2 kakelende dames…… Hij was begrijpelijk heel erg moe.

Komende vrijdag is de officiele boekpresentatie van deze thriller. Helaas kan ik er niet bij zijn maar Heidie is er wel….voor ons……voor iedereen die in zijn / haar omgeving met ALS te maken heeft! Gosse, ik wens je heel veel plezier komende vrijdag. Geniet ervan en ik spreek je snel weer!

Invalid Displayed Gallery

Ooooh ja….en de foto’s…die zijn door mij en door Heidie gemaakt. Wel met mijn camera maar toch 🙂