Mijn studie….

Na een 2-jarige studie aan de Fotovakschool was het afgelopen juni dan eindelijk zover….het assessment voor de opleiding tot Vakfotograaf. Twee jaar lang zijn wij breed opgeleid; varierend van Photoshop tot Indesign en van Landschapsfotografie tot Studiofotografie. Alle facetten zijn voorbij gekomen wat maakt dat je uiteindelijk precies komt te weten waar je passie ligt….. Mijn passie heb ik gevonden in een mix tussen reportage en documentaire fotografie.  Een mix van dingen te laten zien zoals ze zijn en hier en daar “ingrijpen” omdat het beter uitkomt. Van bruiloften tot maatschappelijke issues, ik vind het allemaal even boeiend om vast te leggen.  Vaak wel met een creatieve inslag, dat dan weer wel.

De eindopdracht

Bij iedere module krijg je een nieuwe leerkracht/begeleider. Tijdens de 1ste dag van de laatste module (afstudeer-/eindopdracht) konden we dus eindelijk voorleggen aan onze begeleider wat je idee was voor je eindopdracht. Mijn idee werd direct goedgekeurd.

De Mantel(ver)zorgers

Mijn vader heeft ALS, een ongeneeslijke spierziekte. Na diagnose leeft men ongeveer nog 3 tot 5 jaar. Iedereen vraagt mij altijd hoe het met mijn vader gaat. Niemand vraagt echter hoe het met mijn moeder gaat. Zij zorgt nu full-time voor hem. Een mantelzorger is veelal naaste familie en/of goede vrienden. Wanneer de zorg te zwaar wordt, worden er vaak mensen ingehuurd en wordt er een schema opgesteld om de patiënt te verzorgen.

Ik hoop met mijn serie de mantel(ver)zorgers  een gezicht te hebben gegeven.

Na een zenuwslopende dag krijg je dan eindelijk te horen dat je geslaagd bent.

Wil je meer weten over deze serie, ALS of over mantelzorgers?

Wil jij de serie ook exposeren?

Neem dan gewoon eens contact met mij op.