Fotografeer ALS de wereld uit (fALSdwu) is een project om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak en de uiteindelijke genezing van ALS.

Amyotrofische Laterale Sclerose, afgekort “ALS”, is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt is slechts drie tot vijf jaar. Men weet nog geen oorzaak van deze ziekte en zolang men de oorzaak niet kent, is genezing niet mogelijk. Om onderzoek mogelijk te maken is er geld nodig, veel geld!

Waarom fALSdwu

Mijn vader heeft ruim 3 jaar ALS. Er is zo weinig wat je kan doen. Je ziet toe hoe iemand achteruit gaat en je kan het niet stoppen. Op een gegeven moment zag ik een serie foto’s mbt ALS van een Belgische fotografe, Jasmine Debels, en in een split-second wist ik het. “Zoek een aantal fotografen bij elkaar en we maken een fotoboek. Alle opbrengsten die hieruit voort komen gaan naar Stichting ALS Nederland”. Eind oktober ’13 deed ik een oproep via twitter en facebook en binnen een dag had ik 15 fotografen die geïnteresseerd waren. Toen moest ik wel verder met het idee…..

Het project

Elke fotograaf (er zijn er ruim 20) kent iemand in zijn omgeving met ALS. Wij willen graag het dagelijkse leven van een persoon met ALS in beeld brengen. Dat kan van alles zijn. Een verjaardag, een dagje uit, maar ook een bezoek aan het ziekenhuis of contact met familie. Van al deze foto’s wordt een fotoboek gemaakt en een fototentoonstelling gehouden.  Alle opbrengsten van de verkoop van het boek gaan naar stichting ALS Nederland.

Sponsoren en giften

Om het boek mogelijk te maken hebben ook wij geld nodig. Dit willen wij bereiken door donaties van bedrijven maar ook van persoonlijke donaties. Wij worden hierbij ondersteund door Stichting ALS Nederland. Wanneer je een donatie doet via onze actiesite komt dit direct bij stichting ALS Nederland op de rekening. Zij zorgen ervoor dat de facturen worden betaald, wij zorgen voor het benodigde geld! En daarbij hebben we jouw hulp nodig!

En als ik doneer, wat krijg ik ervoor terug?

Wanneer je een bedrag doneert dan ontvang je het volgende:

Consumenten (vrienden, familie, collega’s enz):
tot € 30,- een bedankje via Social Media
van € 30,tot € 50,- ontvang je het boek
van € 50,- tot € 100,- ontvang je het boek waarin jou naam staat gedrukt als bedankje
van € 100,- en meer ontvang je twee boeken met handgeschreven persoonlijke tekst, incl jouw naamsvermelding als bedankje

B-2-B (aftrekbaar voor bedrijven):
tot € 250,- een bedankje via Social Media
van € 250,- tot € 500,- boek met sponsor (logo) vermelding
van € 500,- tot € 1000,- 2 boeken met sponsor (logo) vermelding plus een advertentie op de site site Fotografeer ALS de wereld uit
van € 1000,- en meer 5 boeken met logo, advertentie op de site en iets nader over een te komen. Neem hiervoor contact met ons op!