U bent de eigenaar van een mooi bedrijf. Sterker nog, U bent de trotse eigenaar van uw bedrijf. U kunt waarschijnlijk heel mooi en passievol vertellen over uw product of dienst. Want het is uw kindje nietwaar?

Telefoon- of stockfoto’s
En dan kom ik soms op een mooie website of facebook pagina met een prachtig product en dan valt het mij vaak op dat er een stockfoto (website) of een eigen gemaakte (telefoon) foto’s (facebook) gebruikt wordt.. Juist, dan kan zomaar uw website zijn….met een telefoon- of stockfoto lijkend op uw kindje….dat kan toch niet?  U was zo trots op uw kindje!

Appartementen
Om een klein voorbeeld te noemen; Cascina Arcangelo Raffaele apartments* in Italie had bij Booking dot com altijd hun eigen foto’s staan. Ze hadden wel boekingen maar het kon beter. In het voorjaar van 2015 ben ik daar naar toe afgereisd en heb ik foto’s van de appartementen genomen. Deze hebben ze oa op booking dot com gezet en ze hebben een eigen facebook pagina geopend. In het najaar ben ik prive weer terug geweest. Simpelweg omdat het appartementencomplex kleinschalig en rustig is en de omgeving daar ontzettend mooi is (gratis tip 😉 ) Maar wat bleek…ze hadden mede door de nieuwe foto’s en de nieuwe facebook pagina nog niet eerder zo’n goed jaar gehad. Ze zijn het hele seizoen voor het eerst volgeboekt geweest! Zij waren dan ook erg blij met de door mij gemaakte foto’s!

Goed gevoel
Bij goede foto’s volgt namelijk vaak een goed gevoel en daarop maakt de consument vandaag de dag vaak een keuze. Bovendien trekt een professionele presentatie de potentiële (B-2-B) klant over de streep om contact met u op te nemen voor meer informatie of een afspraak.

Nu licht ik Cascina Arcangelo Raffaele apartments eruit als voorbeeld maar er is meer. Wat denk u bijvoorbeeld van:

  • Het productieproces in de fabriek of laboratorium laten fotograferen – Zo ziet iedereen hoe goed u bent in uw vak!
  • Uw pand laten fotograferen – Bezoekers voelen zich sneller bij u op hun gemak als zij bij u op bezoek komen!
  • Uw bedrijf aan de muur – Laat uw bedrijf fotograferen en hang dit op in de ontvangsthal van uw bedrijf! #trots

Invalid Displayed Gallery

 

NB. Cascina Arcangelo Raffaele apartments heeft op booking dot com overigens ook nog een aantal oude zelf gemaakte foto’s staan. Zo kunt u goed het verschil zien van wat het was en wat het moet zijn.