Allereerst wil ik speciaal jou als lezer een mooi, gelukkig en gezond 2018 wensen! Dit is alweer de 1ste werkweek van het nieuwe jaar dus ik blik graag even terug op 2017 maar ook wil ik jullie ‘mee nemen’ naar 2018…

Wat heb ik gedaan in 2017
Mijn tweede jaar full time zelfstandig. Vorig jaar schreef ik nog “Ik ben fotograaf. Punt. Ik maak, creëer en leg blijvende herinneringen vast middels fotografie. Mijn passie is dan ook reportagefotografie en dan meer specifiek bruidsfotografie en lifestyle fotografie.” Dat.Dus. Reportagefotografie klopt ook echt wel. Maar soms gebeuren er nu eenmaal dingen, of niet. Weinig bruids- en lifestylereportages gedaan. Een organische verschuiving naar bedrijfsreportages. Ook helemaal niet verkeerd dus. Ik vind het allemaal even leuk zolang ik maar met mensen kan werken. Zij maken namelijk het verschil! 

Afgelopen jaar heb ik zeer uit één lopende opdrachten mogen doen.
Hierbij een klein overzicht van 2017:

Websites
In het verleden maakte ik al WordPress websites voor ZP’ers en kleine bedrijven. Dit heb ik in 2017 meer gedaan en heb er tevens een (eigen) website voor gemaakt. In 2018 ga ik ook hier graag mee verder…

Kantoor huren
Het zal jullie niet ontgaan zijn. Per september ’17 huur ik samen met Anuschka Groot van Scuid een kantoorruimte in Huizen. Een meer dan goede beslissing. Weer naar je werk kunnen gaan bevalt beter dan ooit. Niet meer dat geklungel vanuit huis waar de strijkbout en stofzuiger continue naar je lonkt. Gestructureerd aan de slag, blijkbaar heb ik dat nodig. Tussen kerst en oud en nieuw hebben we het kantoor opgeknapt. Na vier maanden samen in één kantoor hebben we namelijk besloten dit te verlengen. Maar dan zonder groezelig blauw/groen tapijt 😉

2018
De kant die ik op ben gegaan, organisch of niet, vind ik helemaal prima. Daarnaast ben ik alweer een tijd bezig met ‘iets’  over, voor en door Mantelzorgers maar dat moet ik eerst wat meer vorm geven voordat ik jullie daar meer over kan vertellen. Wat gaat 2018 jou brengen?

Mijn To Do voor 2018

– daar istie weer; de Mont Ventoux te voet bedwingen tijdens de Tour du ALS in juni
– meer bruidsreportages maken (Ken jij iemand die gaat trouwen? Let me know)
– op gewicht blijven en nog meer van het hardlopen genieten
– het Mantelzorg project verder uitwerken
– vaker ‘dwalen’ en met mijn lensbaby fotograferen
– uitbreiden marketing-communicatie werkzaamheden / websites
– oja, om mee te kunnen doen aan de Tour du ALS moet ik 1000 euro ophalen tbv het goede doel ALS. Wie heeft nog een ouwe sok of eea onder het matras liggen?
– ik wil nog meer ondernemers in beeld brengen
– tijd en aandacht voor wat ik belangrijk vind zoals mijn man, vrienden en familie
– nog een fotografie opdracht in het buitenland
– had ik op gewicht blijven en meer sporten al vermeld?
– genieten van de dingen die op mijn pad komen 

Hoe ziet jouw To Do er voor 2018 uit?