Ik ben op zoek naar mensen die bij mij op de foto willen én durven laten zien onder welke maatschappelijke druk zij gebukt gaan……

 

Wat zie jij er goed uit!
Vorige week plaatste ik op mijn prive facebook een foto van mezelf voor de spiegel en ik was verbaasd over hoe mensen hierop reageerde; ‘wat ben je afgevallen’, ‘wat zie je er goed uit’ maar ook ‘welk photoshop techniek heb je gebruikt’…..

Ik in 2016

Ik in 2016

Ik in 2007

Ik in 2007

Gewichtsverlies
Tot een jaar of 7 geleden woog ik meer dan 100 kilogram en had ik maat 46/48. Ik ben daar heel lang content mee geweest. Totdat ik naar maat 50 ging, toen was ik er klaar mee. Ik ben gaan afvallen tot het punt dat ik tevreden was. Omdat ik veel nieuwe kleding moest kopen (maat 48 paste tenslotte niet meer 😉 ) heb ik besloten ‘altijd’ deze nieuwe maat te willen behouden. Zodra mijn kleding niet meer past, weet ik wat ik moet doen.

Spiegel
Eerlijk is eerlijk, ik ben zo voor de spiegel gaan staan dat ik er echt super slank uit zie voor mijn doen en ik ben echt blij met wat ik bereikt heb. Ik was namelijk 10 kilo 🙁  aangekomen en uit mijn kleding gegroeid. Daar baalde ik enorm van en ben dus weer goed aan de lijn gegaan.

Complimenten
Natuurlijk is het leuk om al die complimenten te krijgen maar toen dat allemaal ‘gedaald’ was bedacht ik mij ook het volgende – ‘zag ik er een paar kilo geleden niet goed uit dan?’ Ik ben echt geen steek veranderd qua persoonlijkheid sinds mijn gewichtsverlies maar ik merk wel dat de maatschappij anders naar je kijkt en op je reageert.

De druk van de maatschappij
“Je kan alleen maar gelukkig zijn wanneer je getrouwd bent en een gezin hebt. Natuurlijk maak je ook  ‘en passant’ nog even carriere. Je hebt veel vrienden waar je leuke dingen mee onderneemt en je gaat meerdere keren per jaar op vakantie. Je bent pas echt mooi als je maat 36/38 hebt, je bent gek op sporten en je eet alleen maar RawFood”.  Ik weet uit ervaring dat mensen je echt anders benaderen als je niet aan bovenstaande opsomming voldoet. Mensen geven je ongewild hun mening en geven je ook nog tips mee hoe het wel zou moeten…..I have been there! Tot op heden zal ik nooit alleen een ijsje op straat eten, dat doe ik alleen als ik in gezelschap ben. Opmerkingen kunnen je namelijk heel diep raken!

Project: NoFilter
Herken jij dit, mensen die jou ongevraagd advies geven of vragen gaan stellen waar jij niet op zit te wachten?
Wil jij ook tegen de maatschappij zeggen – ‘dit ben ik en ik ben er trots op?
Graag kom ik dan met jou in contact om jou op de foto te zetten en direct een statement te maken. Het kost je helemaal niets! Nieuwsgierig? Neem contact met mij op, het verplicht je nergens toe!