Vrijdagochtend, 22 juli, vertrok ik rond 08.45 uur naar Elst. Daar had ik afgesproken met andere vrijwilligers om samen te vertrekken naar de Wedren. Gelukkig had de coordinator van de Goede Doelen Loop ALS Nathalie Peters alles goed geregeld en had zelfs parkeerontheffing. Maar voordat we konden parkeren eerst een geweldige ’toeristische’ route door Nijmegen waarbij ik mij nu nog afvraag of we op wegen hebben gereden waar we uberhaupt wel mochten komen. Maar, het moet gezegd worden……we zijn veilig en wel bij de Wedren aangekomen. Vele handen maken licht werk dus allemaal voorzien van een tray water, een vaas gladiolen of bakken chips gingen we op weg naar de Goede Doelen stand. Eerst alles even installeren en dan aan het werk.

ALS Lopers
Het was mijn taak om de lopers voor ALS op de foto te zetten.. De eerste kwam al redelijk op tijd binnen; om kwart over 12 al. En ja, als je daar toch staat als fotograaf dan zet je ook andere mensen op de foto. Ook leuk om te zien zijn alle blaaskapellen en groepen. Van de politie tot de Chinese Draak….je komt werkelijk van alles tegen! Toch leek men minder vrolijk dan vorig jaar. Wellicht komt het door het weer. Drie dagen ontzettend warm en de vrijdag begon met regen. Lopers zeiden al tegen mij dat ook dat vervelend is want je schoenen en sokken zijn nat en je kan niet zomaar even wisselen. Uiteindelijk knapte het weer op maar de uitgelatenheid van vorig jaar bleef toch een beetje achter….

De opbrengst
Ik weet niet precies hoe laat de laatste ALS loper binnen kwam? De laatste die ik op de foto zette was rond 17.00 uur. En wat hebben ze allemaal gezorgd voor een prachtig bedrag! De stand is opgelopen naar € 54.557,- En daar komt nog ongeveer € 2800,- bij van individuele acties en een donatiebox die langs de route heeft gestaan.

Terug reis
En toen moesten we weer met de auto terug naar de plek waar we de ochtend waren vertrokken. Ik heb nog nooit zo gelachen! Wanneer de bestuurder (ster) zegt ‘volgens mijn gevoel moet ik links’ maar slaat vervolgens toch rechts af dan is de hilariteit natuurlijk groot als we helemaal vast rijden….vluchtheuvels links passeren, bijrijder uitstapt om verkeer tegen te houden en noem maar op. Maar ook hier, we zijn veilig aangekomen dus ach….. Uiteindelijk was is zelf weer thuis rond 9 uur in de avond.

Chapeau
Ik zeg chapeau voor Nathalie voor de geweldige organisatie, alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen en last but not least alle lopers voor ALS. Het had zonder jullie allemaal niet zo’n succes kunnen worden!

Foto’s bestellen kan je hier!

 

Invalid Displayed Gallery