Mijn naam is Leanne
Reeds drie jaar kamp ik met overgewicht. Op zich was ik niet te zwaar, maar onder druk van ‘de maatschappij’ ging ik toch aan de verschillende ‘crash’diëten. Hierdoor vlogen echter de kilo’s erbij aan! Ondanks dat ik al een lange tijd bij een diëtiste liep wilde het afvallen niet lukken. Na een lang gesprek ben ik uiteindelijk in therapie gegaan. Hierbij ben ik geclassificeerd met een eetbuistoornis. Dit betekent dat ik minimaal 2 a 3 keer in de week last heb van eetbuien. Het is net zoiets als boulimia, maar dan zonder het compenseren (overmatig sporten, spugen, laxeren). Dat doe ik dus niet.

Eigen doel
Sindsdien ben ik heel anders gaan kijken naar het afvallen. Ik wil afvallen voor mezelf, om gezond te zijn en gelukkig. Niet meer voor anderen! Eindelijk heb ik mijn eigen doel gevonden. En de kilo’s vliegen er dan ook vanaf. Van mensen krijg ik veel advies wat ik bij zo’n eetbui moet doen: “drink water dan hoef je niet meer”, “pak dan maar een koekje”, “eet een banaan dan zit je vol” of “ga even wandelen dan trekt het weg”. Dit werkt allemaal niet wanneer je een eetbuistoornis hebt! Het enige wat werkt is praten, praten en nog meer praten. Dat is dan ook wat ik doe en om die reden doe ik mee met het project NoFilter.

LSD, OMA en wees een OEN
Zoals wij op school zeggen: gebruik LSD, laat je OMA thuis en wees een OEN. (Gebruik luisteren, samenvatten, doorvragen, laat je oordeel, mening, advies thuis en wees open, eerlijk en nieuwsgierig).                               Dit zou de maatschappij meer moeten doen!

Wil jij ook PUUR op de foto? Neem dan gewoon eens contact met mij op, het verplicht je tot niets!