Dit is Mario.

Voorheen radionerd, nu onlinejunkie.
Dat staat op zijn facebook.

Mario heeft vroeger veel in de radiowereld gewerkt, zelfs een aantal eigen stations mogen bezitten. Een hersenvliesontsteking, 8 jaar geleden, gooide roet in het eten. Hij moest alles opnieuw leren; lopen en noem maar op. Hij is door de ontsteking blijvend zijn gehoor kwijt geraakt. Weg carrière in de radiowereld! Met een implantaat en een gehoorapparaat kan hij een 1 op 1 gesprek goed volgen. Het klinkt volgens hem nogal blikkerig. Hoge tonen hoort hij beter dan lage tonen.

Communicatie
Onderweg naar Mario vroeg ik mezelf af hoe ik met hem zou gaan communiceren. Nou dat viel best mee! Hij praat honderduit. Wel was men aanvankelijk bang dat zijn spraak achteruit zou gaan omdat hij zichzelf niet hoort maar dat is niet het geval. Dus dat gesprek tussen ons was helemaal oke. Maar als je hem je rug toekeert dan hoort hij je echt niet meer en dat is raar omdat hij wel door kan blijven praten. Dat kan heel verwarrend zijn voor de horende mens.

Dronken
Ook raakt hij soms wel eens uit balans. Je evenwichtsorgaan zit namelijk letterlijk tussen je oren en ook dat is beschadigd. Hij kan dan nog wel eens ‘zwalken’ en mensen kunnen de indruk krijgen dat hij te veel heeft gedronken. Niets is minder waar!  Lichamelijk wordt hij enorm moe van alles. Fietsen lukt hem niet meer. Dit komt doordat zijn hersenen overuren moet draaien in het verwerken van alle “data” uit de omgeving…

Negeren
Dus, ook al praat hij prima, hij verstaat je gewoonweg niet als je hem niet aankijkt….

of hij negeert je, maar dat is een ander verhaal! 🙂 

Wil jij ook PUUR op de foto? Neem dan gewoon eens contact met mij op, het verplicht je tot niets!