Dit is Nikos

Nikos is van Griekse afkomst, geboren in Duitsland en sinds kort officieel Nederlander. Nikos woont meer dan 20 jaar in Nederland. Zijn vrouw is Nederlands en hun twee kinderen zijn hier in Nederland geboren.

Nederlandse taal
Nikos is fotograaf en een goede ook. Nikos wilt op dit moment zijn portfolio uitbreiden op een bepaald gebied en heeft daartoe een oproep gedaan op een besloten groep van Facebook. Maar Nikos houdt niet van schrijven; niet in het Grieks, niet in het Duits en ook niet in het Nederlands. Hij typt alles achter elkaar zonder punten en komma’s. Woorden vervoegen met D’s en T’s vindt hij lastig. En let’s be honest…..ik ben daar ook bar slecht in 😉 . Maar de antwoorden op zijn vriendelijke oproep logen er niet om…. ‘leer typen’, ‘leer eerst eens Nederlands’. Dit waren eigenlijk wel de meest aardige opmerkingen die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

Beledigd
Nikos was beledigd. En terecht ook. Hij is net zoveel Nederlands als jij en ik. En als hij geen Nederlander zou zijn….wat dan nog? Oordeel niet zo snel over mensen die je niet kent. Neem de tijd en laat iedereen in zijn/haar waarde. We zijn immers allemaal mensen! En omdat Nikos wil laten horen dat hij prima Nederlands spreekt hield ik een diepte interview met deze super-toffe-aardige-fotograaf!

En tja, leer Nederlands…….

………….meer Nederlands dan dit kan je het niet krijgen!

 

Wil jij ook PUUR op de foto? Neem dan gewoon eens contact met mij op, het verplicht je tot niets!