Nog niet zo lang geleden mocht ik met Fredy mee een dag glasblazen.

Over Fredy
Fredy E.Wubben is een kunstenaar; zij maakt prachtige series van glas, al dan niet in combinatie met brons.  Deze werken zijn te koop voor bedrijven en consumenten maar met name voor liefhebbers! Daarnaast maakt Fredy ook monumentale werken in opdracht voor oa Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Gemeente Wormerland, Gemeente Wognum en nog veel meer. Fredy is ook de ontwerpster van De Koningsglazen. Het glas is geinspireerd op het Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander is in 2006 door een vakjury uitgekozen tot winnend ontwerp naar aanleiding van een door de ‘Vereniging van Vrienden van Modern Glas’ uitgeschreven wedstrijd.

Glasblazen
Toen Fredy mij vroeg of ik mee wilde om dit vast te leggen twijfelde ik geen moment. Natuurlijk wil ik mee. En zo stond ik op een prachtige woensdag in Amsterdam bij Tetterode waar Fredy de glashal en twee meesterblazers, waaronder Richard Price, had ingehuurd. Want Fredy maakt het ontwerp op papier en aan de hand van haar schetsen word het kunstobject gemaakt door de meesterblazer.  Met dit specifieke ontwerp werd er echter niet geblazen, wel gevormd. Nadat het object klaar is gaat het de koelingsoven in waar het drie dagen moet uitharden. Het uiteindelijke object heb ik dus niet op de foto kunnen zetten.