Goed begin, halve werk
Afgelopen zaterdag zijn we naar de deelnemersbijeenkomst van de Tour du ALS geweest in Utrecht. Voor ons de eerste keer dat wij deelnemen dus alle informatie is welkom. Na het halen van wat koffie en wat lekkers was het tijd om naar de zaal te gaan. Daar gaf TDA voorzitter Gert-Jan Pijl een prachtige presentatie over de Tour, de routes, de tijden, tips….en nog veel en veel meer! Natuurlijk werden grote sponsoren in het zonnetje gezet en als mystery guest was daar Leontien van Moorsel…jawel…ook zij had heel veel tips over wat wel en niet te doen bij het stijgen en dalen….en nog iets over uierzalf… 🙂 Natuurlijk was er ook ruimte om allerlei vragen te stellen. Na de presentatie konden we alvast onze kleding ophalen en passen. Het ziet er weer prachtig uit! 

Luisteren naar de meester
Eén van de tips was om vooral (kilo)meters te maken. Wandel je in Nederland op vlak weg de 21 kilometer wellicht in 4.5 uur, op de Mont Ventoux zal dat echt anders zijn. De MV heeft namelijk wel een stijgingspercentage van gemiddeld 10%. Dus meters maken en lang buiten zijn. Gezien wij nog niet meer hadden gedaan dan 16 kilometer vonden wij het dus tijd om te luisteren naar meester Gert-Jan. Zondag zouden we dus de 21 km aan gaan tikken.

Omleidingen
We zijn eerst met de trein naar Naarden-Bussum gegaan. Volgens google-maps is de wandelafstand naar ons huis iets meer dan 21 kilometer. Het eerste stuk ging heerlijk vlot. Voordat we het wisten waren we al in het Naarderbos. Van hieruit moet je de Hollandsebrug oversteken welke ik direct heb gebombardeerd tot het ‘saaiste stuk ever’.  En tja, ze zijn natuurlijk met de wegverbreding bezig van de A6 en ook wij hadden daar ‘last’ van. We konden niet alles volgens planning lopen en dat leverde toch wel wat meer meters op dan gedacht. Volgens de Strava app hebben we totaal 24,7 gelopen. En daar zit nog niet die ene kilometer in die we van huis naar het station hebben gewandeld!

Onze wandeling van zondag 9 april in feiten:

  • De bedoeling was 21 km
  • Het werd ruim 25 km
  • Lekker gelopen
  • Beweegtijd 4.55 uur
  • Tijd buiten geweest 6.50 uur
  • De temperatuur was heerlijk, net zomer
  • Mega verbrand op de armen 🙂
  • De TDA kleding zit perfect

 
Sponsorgeld
Wij zijn nog op zoek naar sponsoren. Niet voor ons natuurlijk. Wij hebben de reis, de deelnemersfee en de accommodatie natuurlijk zelf betaald. Maar iedere deelnemer dient 1500 euro sponsorgeld ‘mee te nemen’ voor het goede doel ALS!  Daarvoor organiseren wij op 6 mei in samenwerking met Team ALS Bussum een PubQuiz avond. Aanmelden kan nog steeds. Naast de lol van de Pubquiz zijn er ook mooie prijzen te winnen in de tombola en je steunt er een mooi doel mee want ALS moet echt de wereld uit!

Jouw logo op mijn auto
Ook heb ik een prachtige blauwe Dacia die nog wel wat logo’s kan gebruiken. Er zijn al een aantal plekken bezet en uiteraard geldt – vol is vol! Ik laat de logo’s ca 3 maanden op mijn auto zitten dus je hebt maximaal exposure! Voor meer informatie kan je uiteraard contact met mij opnemen!

Wil jij een keer met mij (mee) wandelen?
Stuur mij dan een bericht , je weet nooit wat voor een leuke dingen daar uit voort kunnen komen!