Wie mij een beetje kent weet dat ik een behoorlijke kletskous kan zijn. Maar er zijn ook momenten dat de emotie de overhand neemt en dan begin ik naar mijn idee te hakkelen.

T.A.P.
In september 2015 heb ik op uitnodiging van Marca van den Broek een presentatie mogen houden tijdens de 1ste T.A.P.,  Talk About Photography. Mijn presentatie ging over mijn foto project Fotografeer ALS de wereld uit waarmee ik uiteindelijk het boek  ‘als ALS in beeld komt….’ heb uitgegeven. Hier vertel ik ‘kort’ hoe ik dat heb weten te realiseren en wat mijn beweegredenen daarvoor zijn geweest.

Emotioneel
Nu 5 maanden later heb ik dit filmpje voor het eerst in zijn geheel terug gekeken. Het hakkelen viel mee, wel was ik emotioneel. En dat mag ook, het ging mij aan het hart. Nog steeds. Mijn vader kreeg in 2011 de diagnose ALS. Een zeer progressieve ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire aandoening zorgt er voor dat de spieren uiteindelijk niet meer aangestuurd kunnen worden. De prognose na diagnose is dat de patient overlijd tussen 3 en 5 jaar. Mijn vader is 2 maanden na deze presentatie overleden. Voor mij is het dus pijnlijk duidelijk geworden dat deze ziekte nog steeds niet te genezen is.

Boek
Met dit project heb ik geprobeerd mijn steentje bij te dragen naar de genezing van deze invaliderende ziekte. En dat zal ik ook blijven doen. Maar u kunt ook helpen. Eenvoudig door dit mooie boek via Stichting ALS Nederland te kopen. Hiermee helpt u ook mee naar een oplossing te zoeken naar deze afschuwelijk ziekte!

Belangeloos
Iedereen die aan dit boek heeft mee gewerkt heeft dit geheel belangeloos gedaan. Niemand heeft hier geld aan verdiend. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar onderzoek van deze ziekte. Helpt u mee?