Dan besluit je om mee te doen aan de Tour du ALS en dan weet je ook best wel dat je per persoon 1500 euro als sponsorgeld mee moet nemen. Dan komt de grote vraag: HOE DAN?

Vrienden
Sinds een aantal jaar ben ik bevriend met Peter en Natascha. Ik heb hen leren kennen in het proces van het boek ‘als ALS in beeld komt…’. Natascha heeft inmiddels 12 jaar ALS en Peter heeft zich, toendertijd, als fotograaf aangemeld voor het maken van het boek. Nu bleek dat wij hemelsbreed 20 km v an elkaar vandaan wonen dus we konden elkaar relatief vaak zien. En zo werden wij vrienden.

Team ALS Bussum
Peter en Natascha zijn de initiatiefnemers van Team ALS Bussum. In die hoedanigheid organiseren zij al enkele jaren verschillende activiteiten om geld op te halen voor ALS. In het voorjaar is dat vaak een bingo of een soundmixshow. In het najaar steevast een wandel en fiets evenement met aansluitend een BBQ. Ik ben hier al een aantal keer bij aanwezig geweest om deel te nemen maar ook om foto’s te maken voor hun social media.

Dus tja, toen Peter en Natascha hoorde dat mijn man en ik 3000 euro nodig hadden als sponsorgeld, besloten zij om de opbrengst van hun eerst volgende evenement op ons team te storten.  

Anders dan anders
In maart hadden we de eerste vergadering hierover met alle leden van Team ALS Bussum. We besloten het dit jaar anders aan te gaan pakken. ‘laten we een pubquiz’ organiseren……. Een WAT?

Sociaal…
Op 6 mei was het dan zover, de pubquiz ging door. Een aaneenschakeling van vragen varierend van algemeen, sport tot vragen over ALS. Per vraag heb je vervolgens 10 seconden en dan wordt de volgende op je afgevuurd. Zo speel je verschillende rondes en daar komt uiteindelijk een (groeps) winnaar uit. De aanmeldingen lieten echter op zich wachten. Normaal gesproken krijgen we veel aanmeldingen vanuit het buurthuis maar wat een boer niet kent, eet hij niet. We moesten het dit keer dus hebben van Social Media. Nou, dat hebben we geweten….het leek wel een bijeenkomst van de facebook groep Nieuwspaal! Allemaal gezellige mensen met een heerlijke sarcastische humor en een hart op de goede plaats!

 


 
Evaluatie
Inmiddels hebben we de avond al geëvalueerd en

  • JA, het was bere-gezellig
  • JA, er zijn een aantal verbeterpunten genoteerd
  • JA, we hebben een prachtig bedrag opgehaald TBV ALS

 

…….ruim 1000 euro……

DANK, DANK, DANK!