Vorig jaar bij het bereiken van de top van de Mont Ventoux wist ik het zeker: dit NOOIT meer! Zeven uur wandelen in de hitte, onbeschermd tegen de zon. Zware wandelschoenen aan, ik was stuk! Blij en trotst dat ik het uberhaupt had gehaald maar stuk. Het is tenslotte wel een wandeling van 23 kilometer met een gemiddelde steigingspercentage van 10% !

In september 2017 ging de inschrijving van de Tour du ALS 2018 (TDA) weer van start. En daar begon het getwijfel…. wel, niet, wel, niet… niet zeuren Juul…gewoon doen! In november heb ik definitief de knoop door gehakt en mezelf weer inschreven voor editie 7 van de TDA. Jawel, ik ga weer wandelend naar de top van de Mont Ventoux!

Team Theo of Team Conny?
Twee jaar terug was ik ook bij de TDA aanwezig maar ik deed niet mee. We waren op vakantie en we besloten op de  terugreis de TDA te fotograferen. Toen we eenmaal in de regio aankwamen hebben  we na een tijd zoeken eindelijk de camping gevonden en wie kwamen we daar als eerste tegen; Conny! Conny heeft al 18 jaar ALS maar dat belet haar niet om een druk, sociaal en werkend leven erop na te houden. De gezelligheid zat er dus al direct in! In 2017 hebben we voor het eerst mee gedaan met de TDA. Samen met mijn man Eric vormde wij Team Theo. Theo is mijn vader en in 2015 overleden aan de gevolgen van ALS. Ook in 2017 zorgde wij ervoor dat we weer bij Conny op de camping stonden, want naast het serieuze moet er ook tijd zijn voor gezellige zaken! Omdat mijn man dit jaar niet mee loopt was er dus ook geen Team Theo meer. Na overleg heb ik mijzelf dus ingeschreven bij…..jawel, Team Conny! De andere leden van Team Conny fietsen en ik wandel.

Trainen #jaTDA2018
Moeten we echt trainen? Ach. Sinds september 2017 ben ik ook weer aan het hardlopen, 2 tot 3 keer in de week. De zondag houden we momenteel vrij voor lange wandelingen. In  januari iedere zondag 10 km, februari wordt dat 15 km, maart 20 km en april 25 km…… Hopend op mooier weer dan het natte en gure van afgelopen zondag gaan we er weer voor. Want mijn man wandelt de trainingen gelukkig wel met mij mee. Voor hem een goed excuus om iedere zondag aan de appeltaart te kunnen 😉 Wil je mij volgen op Strava en facebook? Zoek dan op #jaTDA2018

Donaties
Om mee te kunnen doen heb ik wel wat donatiegeld nodig. Deze donaties komen ten goede van onderzoek naar de nog steeds ongeneeslijke ziekte ALS. Wil jij mij mee helpen?

 

 

Onze wandeling van zondag 14 januari in feiten:

  • Prachtig winter weer
  • Handschoenen en sjaal nodig
  • Nieuwe schoenen inlopen
  • Goed gezelschap
  • 11 km in 2,10 uur
  • Dat is inclusief plasstop

 

Wil jij een keer met mij (mee) wandelen?
Stuur mij dan een bericht, je weet nooit wat voor een leuke dingen daar uit voort kunnen komen!