Een paar maanden geleden zag ik binnen mijn netwerk dat de coördinator van de sponsorloop voor Stichting ALS Nederland nog vrijwilligers zocht tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. Ik was nog niet eerder aanwezig geweest bij de Vierdaagse. Wel zet ik mijzelf in als vrijwilliger voor Stichting ALS Nederland. Ik heb mijzelf dan ook aangemeld bij coördinator Nathalie.

Vrijdag 24 juli was het voor mij dan zover. Ik mocht eindelijk naar Nijmegen om daar de binnenkomst van de sponsorlopers voor ALS te fotograferen. Al vroeg hadden wij afgesproken op station Elst om daar de trein naar Nijmegen te nemen. Eenmaal gesetteld in de GoedeDoelen-stand zijn wij een mooie plek gaan zoeken op Via Gladiola om de sponsorlopers binnen te halen. En of het een goede plek was; we stonden precies onder de finish vlag! Al onze vrijwilligers waren gekleed in een oranje ALS polo dus niemand kon om ons heen.

Al snel bleek het dé plek van de selfies te zijn. Na 4 dagen wandelen wil je als deelnemer natuurlijk ook het bewijs hebben dat je over de finish lijn bent gekomen. Dit zie je ook terug in mijn reportage. Naast de foto’s die ik met mijn eigen camera heb gemaakt heb ik ontelbaar veel foto’s gemaakt voor de deelnemers met hun eigen mobiel/camera. En niet alleen ik, maar ook mijn mede-vrijwilligers werden continue gevraagd om foto’s te nemen!

En wat een sfeer trouwens. Mensen die kruipend over de finish gaan maar ook rennend, huppelend of schuifelend. Maar eigenlijk altijd wel met een dikke lach op hun gezicht….. Vond het heerlijk om hier te mogen fotograferen. Volgend jaar weer!

Invalid Displayed Gallery