Nog niet zo heel erg lang geleden sprak ik een toekomstig bruidspaar en zij vroegen mij ‘fotografeer jij echt alles? Zoals de details, de emoties, de kus..’. ‘Ja’ was mijn antwoord ‘zover ik overal bij kan zijn, ik heb natuurlijk maar 1 paar ogen en handen’. En toen vroeg ik mezelf eigenlijk af, waarom kom ik niet met een tweede bruidsfotograaf?

Twee bruidsfotografen
Een tweede fotograaf biedt natuurlijk best een aantal voordelen. Op het moment dat jullie de kus geven kan de 2e fotograaf de emotie van de familie vastleggen tijdens de kus. Of tijdens het ja-woord wat dat aangaat. Ik heb namelijk geen extra ogen en oren in mijn broekzakken zitten en er is maar zoveel dat je kan doen in een seconde. Twee fotografen zien beduidend meer dan één fotograaf. Dat mag duidelijk zijn…..toch?

Meer voordelen
Maar het biedt meer voordelen. Omdat we met z’n tweeën zijn hoeven we tijdens de ceremonie ons niet rot te rennen om overal bij te zijn. Dat geeft rust tijdens de ceremonie. Eén fotograaf concentreert zich op jullie, het bruidspaar. en de andere fotograaf kan dan mooie overzicht foto’s maken…..of juist de emoties van jullie gasten. Ook tijdens de groepsfoto’s kunnen jullie er profijt van hebben. De tweede fotograaf kan dan de wachtende gasten vastleggen wat ook voor veel hilariteit kan zorgen. En tijdens de fotoshoot dan? Dan krijg je dubbele creativiteit! Dat is mooi meegenomen! En al die details zoals de ringen, het bruidsboeket, manchetknopen, de taart? Zeker met z’n tweeën draaien we daar onze handen niet voor om!

Nadeel
En dan is er uiteraard ook een nadeel. Een tweede fotograaf kost nu eenmaal meer geld. Hoeveel dat hangt af van een aantal factoren maar ik denk dat ik je daarmee aangenaam kan verrassen. Omdat ik goede afspraken maak met de 2e fotograaf hoeft dat niet nog een ‘puist’ geld te kosten.

En nu?
Spreekt mijn werkwijze en de foto’s jullie aan, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Wil je graag gebruik maken van 2 bruidsfotografen tijdens jullie bruiloft? Geef dat dan direct aan in de mail, dan komen wij ook met z’n tweeën een bakje koffie bij jullie drinken!

Fotografen