Dinsdagavond werd mij gevraagd of ik vandaag (donderdagochtend) in 10 minuten mijn bedrijf wilde presenteren. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Natuurlijk wil ik dat. Powerpoint in elkaar gedraaid en praten maar want dat kunnen wij vrouwen wel! JustJules heeft 3 ‘takken’ fotografie; bruidsfotografie, bedrijfsfotografie en sociale fotografie.

Bruidsfotografie

Fotografie is het vastleggen van herinneringen. Wat er vandaag is/gebeurd, is morgen alweer voorbij. Een herinnering. Voor mij is bruidsfotografie dan ook één van de mooiste beroepen van de wereld. Een dag mee kijken in het (liefdes) leven van het bruidspaar. Ik registreer wat ik zie. Ik ben aanwezig wanneer het moet maar ook onzichtbaar waar nodig. Voor de huwelijksdag spreek ik zeker 2 keer met het bruidspaar af. Daardoor weet ik precies wat er op de dag zelf gaat gebeuren. Afhankelijk van de tijdsplanning doen we meerdere shoots tussendoor of een langere shoot aan één. Ik heb zelf een voorkeur en die bespreek ik altijd met het bruidspaar. Na de huwelijksdag volgt al snel een sneakpreview via social media. Levering van de foto’s probeer ik binnen een maand te doen. Een bruidsalbum maak ik zelf op. Strak en clean zodat de foto’s het best tot hun recht komen. Het bruidspaar heeft 2 momenten om foto’s te wisselen. Na goedkeuring opmaak van het bruidspaar is de levertijd van het album ongeveer 1 a 2 maanden.

Bedrijfsfotografie

Als eigenaar ben je trots op je bedrijf. Dat mag je laten zien. Dat kan op veel manieren bijvoorbeeld via je website, brochures, leaflets….legio mogelijkheden. Ik kan je daarbij helpen. Met portretten, profielfoto’s van het personeel, uw producten haarscherp vastgelegd, tot het vastleggen van een bedrijfsevenement. De geleverde foto’s zijn voor u vrij in gebruik voor gedrukte (folder, flyers) en digitale (website, FB, twitter, LinkedIn) media. De foto’s kunnen ook gebruikt worden voor free publicity tbv uw praktijk. Voor ieder ander gebruik (oa reclame uitingen, billboards) dient u contact met mij op te nemen. De foto’s dienen dan (vaak) namelijk in een ander bestandsformaat aangeleverd te worden maar ook in een ander kleurenspectrum. Mijn zakelijke website www.uw-reportage-in-beeld.nl is momenteel onder constructie.

Sociale fotografie

Dit is vaak een onbekend fenomeen. En dat snap ik. Volgens Wikipedia is het namelijk als volgt: “Sociale fotografie is een vorm van fotograferen waarin de mens en zijn sociale positie centraal staat. Vaak – maar zeker niet altijd – geeft het de wat minder mooie dingen uit het leven of dagelijks leven weer. De sfeer die op de foto tot uiting wordt gebracht, gaat over zaken die de mens bezighoudt, gebeurtenissen en omstandigheden die een zekere emotie teweegbrengen. Het is daarom geen straatfotografie of ogenbliksfotografie an sich en de scènes kunnen evengoed binnenshuis, op het platteland of waar dan ook met de camera vastgelegd worden. Het heeft daarom eerder een documentair karakter.’ Bij mij komt het vaak tot uiting met betrekking tot de ongeneeslijke ziekte ALS.  Samen met 24 andere fotografen hebben wij het leven vastgelegd van 30 mensen met deze ziekte. Via crowdfunding hebben wij geld bij elkaar gehaald om van deze foto’s een boek te kunnen laten maken. De eerste druk bestond uit 1000 exemplaren. Het boek wordt verkocht via Stichting ALS Nederland!  Ook dit jaar sta ik weer geheel vrijwillig op Wereld ALS Dag om mooie portretten (herinneringen) te maken van mensen met ALS en hun familieleden……

Dit mocht ik vanochtend dus vertellen tijdens het wekelijks netwerkontbijt Maar ja, een vrouw (ik)  kan veel kletsen maar blijkbaar niet goed to the point want natuurlijk redde ik het niet. Ik bleef al hangen bij de bruidsfotografie want ja….(ook) daar kan ik uren over vertellen 🙂  Gelukkig krijg ik vaker de kans om mij te presenteren en dat zal ik zeker niet na laten. Natuurlijk ook nog even de groep collega ondernemers op de foto gezet. Dank iedereen voor het luisteren en goede zaken toegewenst!

 

Facebook reacties