Deze vraag krijg ik redelijk vaak te horen. ‘Mijn foto’s zijn niet scherp, ik denk dat het aan de camera ligt want ja, ik fotografeer automatisch. Dan moet hij het toch gewoon doen?’. Tja. Een camera doet alleen maar wat jij vraagt te doen. De automatische stand is helaas niet overal geschikt voor.

Advies
Om ‘goed’ advies te kunnen geven zal ik eerst willen weten welke camera je nu gebruikt. Wat voor een foto’s maak je? En welke instellingen op de camera gebruik je dan? Zomaar een advies geven bestaat niet. Een camera maakt misschien wel uiteindelijk de foto. Maar jij bent diegene die bepaalt wat er wordt geregistreerd!

Mijn verzameling

Mijn verzameling
Als ik zie wat voor een camera’s ik zelf allemaal heb gehad. Ik ben ooit eens begonnen met een analoge Pentax camera. (links). Hier werden al mijn foto’s toch wel redelijk scherp van. Ook gebruikte ik hierop de Cokin filters. Op dat moment is mijn liefde voor de fotografie begonnen. Helaas ben ik de camera en alle filters kwijt geraakt en dus moest ik iets nieuws kopen. Ik heb toen gekozen om voor klein te gaan. Op dat moment leuk en handig maar ja….als snel liep ik tegen beperkingen aan. Nadat ik de allerkleinste uit deze serie (de paarse aan de rechterkant) had uitgeprobeerd bleek dat ik toch wel weer toe was aan iets anders. Want inderdaad, ook mijn foto’s waren niet altijd scherp.

Ik ging op reis naar China en wilde echt mooie foto’s maken. Ik kocht toen mijn eerste Canon. Een D400. Een wereld ging voor mij open! Ik kon fotograferen en met een beetje know how van sluitertijden en zo kreeg ik ook nog van alles scherp op de foto.

 

En welke camera beveel je mij dan aan?
Zoals ik al zei wil ik eerst weten wat je fotografeert en wat weet je wel en/of niet van de technische kant van fotografie. Wat is ISO? Wat doet een sluitertijd? Wat is diafragma en wat doet het? Zo zijn er wel tig vragen die ik je kan stellen. Als je hier allemaal antwoord op hebt, dan heb je mijn advies niet nodig 😉  Heb je geen flauw idee wat ik je hier allemaal heb gevraagd? Neem dan gerust contact met mij op. Dan nemen we gewoon vrijblijvend één en ander door!