Eind augustus werd mij gevraagd of ik ook mee ging als vrijwilliger naar de Paardestal….de Paardewat zei ik nog?

Zorgweek
Fleur en Karin van resp Fleur Zorgt en ZorgThuis hebben eerder dit jaar mee gedaan met Mystery Roads. Dit is een mysterieuze autotoertocht door Europa waarbij de afzonderlijke teams sponsorgelden kunnen ophalen voor het goede doel. Fleur en Karin kiezen steevast voor Stichting ALS Nederland. Naast het feit dat beide dames (dochter en moeder) zelfstandig werkzaam zijn in de thuiszorg, veelal bij mensen met ALS, zetten zij zich ook vrijwillig in voor ALS Nederland. Wanneer je tegenwoordig een bedrag doneert aan de stichting is er een mogelijkheid om aan te geven hoe jij wilt dat het door jou gedoneerde bedrag ‘gebruikt’ gaat worden. Fleur en Karin hebben aangegeven dat zij graag een zorgweek willen aanbieden voor een X-aantal personen met PLS/PSMA/ALS en hun partners.

Vrijwilligers
Om de patienten en hun partners tijdens deze week te ontzorgen zijn Fleur en Karin tevens op zoek gegaan naar een aantal vrijwilligers. Naast Fleur en Karin zijn er nog 6 andere verpleegkundige mee gegaan en 2 ervaringsdeskundige, waaronder ik.

De Paardenstal
Vorige week was het dan zover. Op maandag kwamen de vrijwilligers en de gasten samen in de Paardenstal Rheden. Dit is een onderdeel van Stichting de Valkenberg. Zij staan voor het organiseren van onvergetelijke en volledig verzorgde vakantie waarbij de zorg goed geregeld is. Nu hadden wij zelf de zorg 🙂 geregeld dus wij maakte alleen gebruik van de aanwezige faciliteiten. Kortom, wij werden de hele week voorzien van overheerlijk eten (op dieetwensen wordt prima gelet), maakte gebruik van de aangepaste mindervalide kamers en niet te vergeten het verwarmde zwembad! De Paardenstal ligt in een prachtige bosrijke omgeving en het mooie weer speelde bij ons ook erg mee in het ‘grote genieten’.

Dank
Zoals Fleur zelf al zegt op haar facebook pagina: ‘Ook deze week is weer gebleken hoeveel het ontzorgen voor iemand kan betekenen. Zo’n klein iets, zo gewoon om te doen, zoveel dankbaarheid. Een week met een lach (okee, heel veel gelach), een traan, creatieve uitspattingen, veel grappen, wandelingen door een prachtige omgeving, zwemmen (ook door mensen die waarschijnlijk nooit meer gedacht hadden te kunnen zwemmen), busritjes en nog zoveel meer. Mooie mensen, zoveel mooie momenten en herinneringen. Dank aan de vrijwilligers. Dank aan de mensen die mee gingen.’

 

 

Volgend jaar
Nu zijn wij al aan het kijken hoe we dit volgend jaar weer kunnen organiseren en waar we het benodigde geld vandaan gaan halen.
Want dat er behoefte aan is…….dat weten wij zeker!