Begin dit jaar werd ik via via benaderd of ik het Koningsbal wilde fotograferen welke word georganiseerd door het OOCL (Operationeel Ondersteuningscommando Land), oftewel de Koninklijke Landmacht. Er was één voorwaarde aan verbonden; de opbrengst van de foto’s wordt gestort aan het goede doel.

Goede doel
In al mijn enthousiasme dacht ik nog, ik ga gewoon vragen of dat goede doel Stichting ALS mocht zijn. Heel verrassend natuurlijk voor de trouwe lezer. Eenmaal in contact met de organisatie bleek het goede doel al ALS te zijn, want ja, zij hebben iemand in hun midden die deze vreselijke ziekte heeft.

Ten tijde van het Koningsbal (waar ik wegens privacy redenen geen foto’s van mag laten zien) kon ik die persoon met ALS nog niet. Met zijn zoon Daan had ik wel al meermalen contact gehad, hij studeert namelijk voor foto- / videograaf en maakt een reportage over zijn vader Erik. Inmiddels heb ik Erik Kamphorst tijdens de Tour du ALS en Amsterdam City Swim al meerdere keren mogen ontmoeten.

Cheque overhandiging
Donderdag 6 oktober was het dan zover, de cheque overhandiging van OOCL vertegenwoordigd door Commandant OOCL Nico van der Zee  en JustJules aan Stichting ALS welke werd vertegenwoordigd door Erik.  De opbrengst was toch een mooie 1000 euro!

cheque-overhandiging

Van links naar rechts: Juliette | JustJules, Erik Kamphorst, Nico van der Zee (foto gemaakt door fotograaf van de landmacht)